Бібліотеку Київської політехніки визнано найкращою бібліотекою України 2024 року

      Коментарі Вимкнено до Бібліотеку Київської політехніки визнано найкращою бібліотекою України 2024 року

Науково-технічна бібліотека імені Григорія Івановича Денисенка, ректора Київського політехнічного інституту (КПІ) з 1971 по 1987 рік, визнана найкращою бібліотекою України 2024 року, що є видатним досягненням для закладу.

Таке визнання походить від щорічного Всеукраїнського конкурсу «Бібліотека року», який проводить Українська бібліотечна асоціація у співпраці з Міністерством культури та інформаційної політики України. Конкурс проводиться з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек, що відзначається 30 вересня, професійного свята у працівників вітчизняної бібліотечної галузі.

Бібліотека КПІ отримала високу оцінку за проєкт «Сучасний освітній безпечний простір CLUST Space», в рамках якого було створено перше в Україні інноваційне смартукриття. Варто також відзначити, що Університет Шеффілда (Сполучене Королівство) пожертвував 20 тисяч фунтів стерлінгів, щоб допомогти відновити цей розумний притулок. Британський університет також ділиться своїми бібліотечними фондами, щоб студенти та співробітники КПІ мали доступ до широкого спектру онлайн-журналів, текстів і ресурсів для підтримки їхнього навчання. Два університети стали партнерами у серпні 2022 року в рамках ініціативи Twinning («Побратимство»), яку очолює асоціація Universities UK International.

Це свідчить про відданість і наполегливість команди бібліотеки Київської політехніки. З року в рік співробітники бібліотеки підтримують репутацію найбільшої та найкращої технічної університетської бібліотеки в Україні. Попри війну, що триває, та надскладні умови, бібліотека продовжує надавати якісні освітні та наукові послуги для усього КПІшного ком’юніті.

Сьогодні Бібліотека КПІ – це сучасний, цифровий та інноваційний освітній хаб, що крокує в ногу зі світовими трендами.

Науково-технічна бібліотека ім. Г. І. Денисенка залишається «плечем опори» КПІ ім. Ігоря Сікорського. Щомісяця вона приймає понад 70 тисяч відвідувачів, які приходять навчатися, поглиблювати знання, проводити дослідження та задумувати нові проєкти.

Джерело: Українсько-польський центр